De administratie omvat vaak heel veel verschillende dingen. Je hebt te maken met inkomsten en uitgaven, daarnaast moet je de salarisadministratie in de gaten houden en je hebt natuurlijk ook te maken met de belasting. Voor de belasting moet je zorgen dat je op tijd bent met de aangiften en je wilt uiteraard ook zeker weten dat alles klopt. Je hebt immers geen zin in boetes of bedragen die je later opeens nog moet terug betalen. Daarom is het bij ieder bedrijf belangrijk dat de administratie en boekhouding op orde is. Als je zelf een klein bedrijfje hebt, dan is het wellicht mogelijk om de administratie zelf bij te houden. Dit wordt natuurlijk een ander verhaal op het moment dat je bedrijf gaat groeien. In het geval van een kleine eenmanszaak heb je weinig tot geen salarisadministratie, maar zodra je te maken krijgt met meer personeel, dan is het logisch dat je ook steeds meer administratiewerkzaamheden krijgt. Dit is op te lossen door de salarisadministratie uit te besteden aan een payroll bedrijf. Maar dat is niet gratis. Daarnaast vinden werknemers dit niet altijd een prettig idee. Aangezien je niet alleen maar te maken hebt met salarisadministratie, is het wellicht een beter idee om een boekhouder in dienst te nemen. Dan kun je immers gelijk de gehele administratie uitbesteden. Als je immers met een payroll bedrijf in zee gaat, dan kun je alleen de administratie uitbesteden die betrekking heeft op de salarisadministratie. Een ander nadeel is dat je snel het overzicht verliest. Alles qua salarisadministratie loopt immers via het externe payroll bedrijf. Je personeel gaat ook altijd direct naar dit bedrijf. Hierdoor heb jij weinig zicht op wat er gaande is. Een boekhouder kun je dichtbij houden. Je kunt de administratie uitbesteden en toch overzicht bewaren. Op deze manier hoef je zelf niet aan de slag met de boekhouding en administratie, maar weet je wel precies wat de situatie is in je eigen bedrijf. Administratie uitbesteden betekent dan ook niet dat je zelf niets meer met die administratie te maken hebt. Je kunt de administratie ook uitbesteden op een manier waarbij je zelf betrokken blijft. Je kunt bijvoorbeeld zelf alle gegevens bijhouden en vervolgens doorgeven aan de accountant. Tevens kun je bepaalde onderdelen van de administratie zelf blijven doen, terwijl je de rest van de administratie gaat uitbesteden.

Eenvoudig en vertrouwd de administratie uitbesteden

Als je je administratie uit handen geeft, dan is het noodzakelijk dat alles goed gaat. Je hebt dus een bedrijf nodig dat betrouwbaar is en kwaliteit levert. Kwaliteit zonder betrouwbaarheid is niets waard en andersom kun je natuurlijk ook niets beginnen met een betrouwbaar bedrijf waar men geen enkel besef heeft van boekhouding en dergelijke. Voor zowel kwaliteit als betrouwbaarheid, ben je bij Actium Administratie en Belastingen aan het juiste adres. Hier kun je dan ook zonder problemen je administratie uitbesteden. Verder is het goed om te weten dat je altijd nauw kunt blijven samenwerken, zodat je niet zelf de grip verliest op je eigen boekhouding. Ben je dus op zoek een goede partner wat betreft je administratie, kies dan voor Actium. Kijk voor meer informatie op actium.nl.

Ontdek de vele mogelijkheden via actium.nl

Op de website kun je onder andere ontdekken wat voor diensten je zoal mag verwachten. Als je de administratie gaat uitbesteden, dan kun je zoals gezegd alles uitbesteden of delen van de administratie. Wat diensten betreft kun je denken aan:

  • Salarisadministratie uitbesteden
  • Hulp bij de Belastingaangiften
  • Belastingadvies
  • Het samenstellen van de jaarrekening
  • Boekhouding / administratie
  • Lees meer..
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn