Movehs - Alopecia UniversalisVeel mensen denken dat kaalheid een probleem is dat alleen bij mannen voorkomt, maar niets is minder waar. Ook vrouwen kunnen hiermee te maken krijgen, bijvoorbeeld doordat zij lijden aan de ziekte Alopecia Universalis. Deze naam zal bij weinigen een belletje doen rinkelen, het is dan ook voor velen een onbekende aandoening. Wat houdt Alopecia Universalis nu precies in? Dit is een aandoening waarbij alle lichaamsbeharing uitvalt. Het gaat dan dus niet alleen om het hoofdhaar, maar ook om gezichtsbeharing als de wimpers en wenkbrauwen, om schaamhaar en alle andere beharing die aanwezig is. U kunt zich voorstellen dat dit enorm ingrijpend is. Het verlies van beharing op benen en armen, in de schaamstreek en onder de oksels is voor velen nog te overzien. Maar het verlies van het hoofdhaar en andere gezichtsbeharing door Alopecia Universalis is niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk erg vervelend. Onze wimpers en wenkbrauwen zijn bijvoorbeeld heel erg bepalend voor onze uitstraling, dat weet iedereen die wel eens geëxperimenteerd heeft met bijvoorbeeld verschillende kleuren mascara. Ontbreken deze haren, dan geeft dit het gezicht meteen een heel ander uiterlijk. Ook het verlies van het hoofdhaar door Alopecia Universalis is natuurlijk erg vervelend. Zowel mannen als vrouwen hebben hier moeite. Voor mannen is het dan nog sociaal geaccepteerd om een kaal hoofd te hebben, bij vrouwen ligt dit natuurlijk al weer heel erg anders. En ook als het wel geaccepteerd zou zijn, dan betekent dit nog niet dat u graag met een kaal hoofd rondloopt. Alopecia Universalis is dus een ziekte die erg ingrijpend is voor degene die er aan lijdt. Het verandert immers niet alleen het lichaam, maar ook de manier waarop mensen naar deze patiënten kijken.

Het verloop van Alopecia Universalis

Het vervelende van Alopecia Universalis is dat er nog maar weinig bekend is over het verloop van het ziekteproces en dat dit proces ook lastig te voorspellen is. Bij sommige mensen komt het haar na verloop van tijd terug, bij anderen blijkt dat het haarverlies permanent is. Komt het haar terug, dan is het bovendien absoluut niet te zeggen of dit tijdelijk is of dat het nu voor altijd weer blijft zitten. Deze onzekerheid is natuurlijk ontzettend vervelend. Want niet weten wat er gaat gebeuren zorgt altijd voor ontzettend veel spanning. Doordat Alopecia Universalis zo wisselend verloopt, is het nooit met zekerheid te zeggen of de kaalheid altijd blijft. Bij sommigen komt het haar binnen enkele maanden terug, bij anderen dit duurt jaren en bij weer anderen komt het nooit meer terug. Omgaan met deze onzekerheid kan voor veel spanningen en geestelijke onrust zorgen. Is er dan helemaal niets dat met zekerheid gezegd kan worden over het verloop van Alopecia Universalis? Jawel, iets wat wel duidelijk is, is dat:

  • de prognose slechter wordt op het moment dat het ziekteproces uitgebreider is
  • de prognose slecht is als de aandoening zich al op jonge leeftijd voordoet
  • de kans op blijvend haarverlies groter wordt na iedere kaar dat kaalheid ontstaat
  • bij ongeveer tachtig procent van de mensen die aan Alopecia Universalis lijden binnen enkele maanden tot jaren het haar spontaan terugkeert

Dit neemt echter allemaal niet weg dat Alopecia Universalis ook meteen permanent kan zijn als u het op latere leeftijd krijgt en als u maar één keer haarverlies meemaakt. Deze ene keer kan meteen voor permanente kaalheid zorgen. Met andere woorden, er kan wel wat gezegd worden over de prognose, maar de onzekerheid blijft bestaan.

Oplossingen

Aangezien er tot nu toe geen genezing is gevonden voor Alopecia Universalis, moeten patiënten leren hun aandoening te accepteren. Dit is een heftig proces, waarbij zij zeker professionele hulp kunnen gebruiken. Ondanks de haaruitval hoeft u echter niet helemaal kaal door het leven te gaan. Er zijn verschillende oplossingen om ervoor te zorgen dat u uw eigen uitstraling kunt behouden, ondanks de Alopecia Universalis. Wat voor oplossingen zijn dit? In de eerste plaats denkt u dan natuurlijk aan pruiken, om de kaalheid op uw schedel te verbergen. Er zijn hiervoor verschillende -mogelijkheden, zoals een semipermanent haarwerk of het vastzetten van het haarwerk met medicinale lijm. Kiest u voor een permanente oplossing, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de haarwerken van een uitstekende kwaliteit zijn. Laat dit daarom alleen doen door een bedrijf dat hier echt in gespecialiseerd is, zoals MoveHs. Pruiken of haarwerken bieden een ideale oplossing voor het verlies van uw hoofdhaar, maar zoals gezegd kunt u ook al uw andere beharing kwijt raken door Alopecia Universalis. Wilt u dat uw gezicht er niet kaal uitziet? Dan kunt u kiezen voor permanente make-up. Hiermee kunnen er bijvoorbeeld wenkbrauwen op uw gezicht getekend worden of er kan een stoppelbaard mee nagemaakt worden. Natuurlijk kunt u zelf ook met bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood aan de slag gaan, maar dit betekent dat u deze handeling iedere dag opnieuw uit moet voeren. Met permanente make-up bent u voor de rest van uw leven klaar, wel zo prettig als u weet dat de Alopecia Universalis bij u chronisch zal zijn en u uw beharing nooit weer terug zult krijgen. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden op dit gebied? Dan is het zeker de moeite waard om contact op te nemen met MoveHs. De oprichtster van dit bedrijf heeft zelf Alopecia Universalis en weet daardoor als geen ander wat de invloed daarvan kan zijn. Dit bedrijf kan daardoor goed met u meedenken en goede oplossingen aan u aanbieden.

Meer van Movehs.nl

Deel dit bericht :

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn