Welkom bij asbestvanhetdak.com. U bent bij ons op het juiste adres voor het laten verwijderen van asbest van het dak. Asbest is er in verschillende soorten en als u asbest van het dak wilt laten verwijderen moeten wij eerste een inventarisatie maken. Dat doen wij door op locatie onderzoek te doen naar uw situatie. Veel loodsen die voor 1994 zijn gebouwd, hebben asbest in de dakplaten. Deze dakplaten moeten verwijderd worden. Dat moet voor 2024 gebeuren en liever gisteren dan vandaag. Asbest is gevaarlijk. Als u de vezels inademt, dan kunt u schade oplopen. Dat is dan ook in het verleden gebeurt. Daarom heeft de regering strenge wetten ingevoerd over de verwijdering van asbest. Niet ieder bedrijf kan zomaar zorgen voor de verwijdering van asbest van het dak. U moet altijd een bedrijf hebben dat de juiste certificaten op zak heeft. U bent bij ons op het juiste adres als u asbest van het dak wilt laten verwijderen. Wij kunnen u op ieder moment helpen met het verwijderen van asbest van het dak en ook voor het plaatsen van een nieuw dak bent u bij ons op het juiste adres. Maak een afspraak en dan komt een van onze experts op locatie om te kijken was de mogelijkheden zijn. We onderzoeken dan altijd een aantal dingen die voor ons van belang zijn om te weten. Dat zijn bijvoorbeeld de afmetingen van het dak en het soort asbest dat zich in het dak bevindt. Om de asbest op de juiste en meest veilige manier te verwijderen is het zaak dat wij weten hoe de asbest geplaatst is. Het weghalen van asbest van het dak moet op een speciale manier gebeuren zodat het gebouw helemaal asbestvrij kan worden verklaard. Een gebouw wordt altijd asbestvrij verklaard na een onderzoek. Dat onderzoek wordt verricht nadat de asbest van het dak verwijderd is. Pas na dit onderzoek mag het pand officieel asbestvrij worden verklaard. Kies voor asbestvanhetdak.com en:

  • zorg voor een asbestvrij pand of gebouw voor 2024
  • kies voor de beste prijs voor het laten verwijderen van asbest
  • neem direct contact op en laat de asbest binnen 2 dagen verwijderen
  • laat direct een nieuw dak leggen na het verwijderen van de asbest
  • kiezen voor een duurzaam dak met zonnepanelen doet u bij ons

Asbest van het dak; wat is asbest?

Wat is asbest eigenlijk? Als u eigenaar bent van een loods, schuur of pand met asbest dat verwijderd dient te worden, dan wilt u misschien wel iets meer weten over wat asbest eigenlijk precies is. Dat kunnen wij u vertellen. Asbest is de term die wordt gebruikt voor een aantal mineralen die zijn opgebouwd uit vezels. Deze vezels zijn zo klein, dat u ze niet kunt zien maar bijvoorbeeld wel kunt inademen. Asbest is een natuurlijke stof die afkomstig is uit Amerika, Rusland en Canada. Zoals vermeld zijn er verschillende soorten asbest of mineralen die kunnen worden onderverdeeld in respectievelijk twee groepen. Te weten de spiraalvormige asbest en de rechte asbest. Omdat de vezels voor het blote oog vaak niet zichtbaar zijn, moet er een onderzoek worden gedaan om te weten met wat voor soort asbest we te maken hebben. Asbest van het dak verwijderen is dan ook iets wat altijd gepaard gaat met een onderzoek naar het soort asbest. Alleen wanneer asbest niet verwerkt is kan men met het blote oog zien om wat voor soort asbest het gaat, maar als het materiaal eenmaal verwerkt is, is dat niet meer mogelijk en daarom moet er dan een onderzoek worden gedaan als u asbest van het dak wilt laten verwijderen door een expert die de juiste certificaten heeft. Ook moeten er vaak vergunningen worden aangevraagd als u asbest van het dak wilt laten verwijderen. Deze vergunningen moeten worden aangevraagd door een bedrijf dat van wanten weet. Wij helpen u met het verwijderen van asbest van het dak. Wij hebben meer dan tien jaar ervaring met het verwijderen van asbest van het dak. Dat heeft er voor gezorgd dat wij u alles kunnen vertellen over de manier waarop wij asbest verwijderen. Wij werken snel, veilig, duurzaam en tegen zeer scherpe prijzen.

Asbest gebruik en gevolgen

Asbest wordt al lang gebruikt. Ook de oude Romeinen maakte gebruik van het materiaal. De redenen dat asbest werd gebruikt voor gebouwen zijn talrijk. De stof is sterk, biedt een zeer goede isolatie, slijt nauwelijks en is goedkoop. Het werd van de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor daken, golfplaten, rioolbuizen, bloembakken en nog veel meer zaken. Zolang asbest is verwerkt en is gebonden is het niet gevaarlijk voor de gezondheid. Pas als de asbest wordt bewerkt vormt het een gevaar. Op het moment dat de vezels echter vrijkomen en deze worden ingeademd lopen zij vast in de luchtwegen. Deze vezels kunnen veel schade veroorzaken zoals asbestose, longkanker en pleuraverdikking. Mensen die langdurig werden blootgesteld aan asbest ondervinden de schade van deze blootstelling vaak pas na jaren. In de meeste gevallen pas na tien jaar. Daarom kostte het in Nederland ook veel tijd voor we in de gaten hadden hoe schadelijk de vezels van asbest wel niet waren. Gelukkig weten we nu dat asbest van het dak verwijderd moet worden en een groot deel van de asbest is al verwijderd van daken. Mocht u graag direct een afspraak willen maken met een van onze medewerkers, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn