Veel mensen die overwegen om hun huis te beveiligen doen dit vaak niet vanwege het vooroordeel dat suggereert dat het nogal een gedoe is. Met ‘gedoe’ kunnen mensen een hele hoop zaken bedoelen. Zo is het zo dat men denkt dat je met een beveiligingssysteem je hele interieur verpest door alle draden en detectors die overal opgehangen moeten worden. Tevens kan het zo zijn dat men denkt dat het een heel gedoe is om de boel te installeren en dat het vaak lang duurt voordat alles echt goed werkt. Een derde idee dat men heeft is dat het lastig is om het alarmsysteem te bedienen en dat je dus vaak valse alarmen hebt en dat je daar weer mee om moet gaan. Deze zaken spoken door het hoofd en dat resulteert dan vaak in uitstel van de aankoop of helemaal geen aankoop en dat is natuurlijk zonde, want het is maar de vraag of de bovengenoemde vooroordelen waar zijn. Veel van deze vooroordelen zijn geïnspireerd door de tv waar je in films bijvoorbeeld de meest geavanceerde en moeilijke alarmsystemen ziet. In comedy’s zie je vaak dat de alarmsystemen afgaan terwijl het niet nodig is en dit sluipt vervolgens allemaal de geest binnen van de nietsvermoedende kijker. Op het moment dat de kijker zelf over alarmsystemen gaat nadenken, komen deze beelden terug. De bron van de beelden is er niet meer, maar de ideeën zijn sterk aanwezig en worden als feiten geïnterpreteerd. Deze tekst is er dan ook om die zogenaamde ‘feiten’ te vervangen door echte feiten over bijvoorbeeld een draadloos alarmsysteem. Zo is er direct al één vooroordeel van tafel geveegd, want met een draadloos alarmsysteem heb je dus niet te maken met kabels en draden. Dit maakt het dus ook zo dat een draadloos alarmsysteem relatief gemakkelijk te installeren is, want je hoeft immers niet ook met de kabels in de weer. Je hoeft dus geen kabelroute van en naar de detector te creëren. Het enige wat je hoeft te doen is de detector ophangen. Overigens kun je het jezelf zo gemakkelijk maken als je zelf wilt, want je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een draadloos alarmsysteem te laten installeren door vaklui. In dat geval heb je er zelf helemaal geen omkijken naar.

Meer vooroordelen van een draadloos alarmsysteem

Een ander vooroordeel was dat je je interieur op een nadelige manier beïnvloedt. Met een draadloos alarmsysteem, maar ook met een bedraad alarmsysteem hoef je je geen zorgen te maken over het interieur. De detectoren zijn klein, en zien er vaak ook stijlvol uit. Ze kunnen in het hoekje worden geplaatst waar het plafond met de muren in aanraking komt en het valt daardoor nauwelijks op.  Verder is het een fabeltje dat het moeilijk zou zijn om een draadloos alarmsysteem te bedienen en dat je dus vaak valse alarmen hebt. Met een simpele 4 cijferige code kun je het alarm (de)activeren. Als je je huis binnen komt kun je ervoor zorgen dat het alarm pas aan gaat als je van de hal naar de woonkamer gaat. Dan heb je dus alle tijd om rustig in de hal het alarm de deactiveren. Mocht het alarm wel afgaan, dan is er niets aan de hand, met een codewoord kun je het beveiligingsbedrijf laten weten dat het een vals alarm was. In dit geval krijg je een telefoontje van het beveiligingsbedrijf met het verzoek het codewoord door te geven. Als het codewoord juist is dan wordt het alarm uitgeschakeld. Neem je niet op of er wordt ingebroken, dan zal er een politiewagen gestuurd worden. Dus het is niet zo dat je met een vals alarm direct een politiewagen op de stoep hebt staan. Al met al is een draadloos alarmsysteem dus helemaal niet moeilijk te installeren, het is zelfs stijlvol en onopvallend en je kunt het gemakkelijk bedienen waardoor de kans op valse alarmen klein is. Mocht het alarm onverhoopt toch afgaan, dan is er dus ook niets aan de hand. Dus als je overweegt een draadloos alarmsysteem te kopen, laat je dan leiden door de feiten en niet door de ficties. Een draadloos alarmsysteem is veilig en gemakkelijk en houdt de inbrekers buiten.

Waar vind ik een betrouwbaar draadloos alarmsysteem?

Als je op zoek bent naar een goed en betrouwbaar draadloos alarmsysteem, dan ben je bij mr-beveiliging.nl aan het juiste webadres. Qua draadloos alarmsysteem kun je hier terecht voor de volgende soorten van alarmsystemen:

  • Jablotron
  • Iconnect
  • Smanos
  • Eminent
  • Myfox
  • SecuSelf – EL
  • Visonic

Kwaliteit is bij mr-beveiliging.nl altijd gegarandeerd. Zo is het Jablotron alarmsysteem bijvoorbeeld in Duitsland als beste getest. Je kunt dus kiezen voor een draadloos alarmsysteem. Maar als je liever een bedraad alarmsysteem wilt kopen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem want naast een draadloos alarmsysteem kun je bij mr-beveiliging.nl ook terecht voor een bedraad alarmsysteem. Het is dus maar net wat je eigen wensen zijn. Voor meer informatie over beide opties kun je natuurlijk altijd even en kijkje nemen op de website en tevens kun je natuurlijk ook gewoon even contact opnemen met de helpdesk. Wat betreft de website heb je te maken met een betrouwbare webwinkel, want op de site vind je het webwinkel keurmerk. Altijd handig als je online gaat winkelen om dat te doen bij webwinkels die hebben bewezen betrouwbaar te zijn. Qua draadloos alarmsysteem zit je hier dus altijd goed.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn