Als u al lange tijd uw rijbewijs heeft en vaak in de auto zit, is de kans groot dat u al eens te maken heeft gehad met een aanrijding. Het is natuurlijk erg vervelend dat dit soort dingen gebeuren en het liefste vermijd je dit soort situaties, maar toch is het soms onvermijdelijk. Dit komt mede doordat u het gedrag van uw mede weggebruikers niet in de hand heeft. Daarom is het verstandig om uw auto uit te rusten met een dashcam. Mocht u zich nu afvragen wat dit precies is, dan hoeft u zich daarvoor niet te schamen. Een dashcam behoort namelijk tot een van de nieuwste technologische snufjes die zich in een auto kunnen bevinden. Zoals u misschien al uit de naam had opgemaakt bevindt de dashcam zich op het dashboard. Het is een camera die filmt wat er zich op de weg afspeelt. Dit film materiaal wordt vervolgens opgeslagen op een geheugenkaart. Wanneer er zich dus onverhoopt een ongeval voordoet, zal alles worden opgenomen en bewaard worden door de dashcam. Dit kan erg handig zijn, zeker als er na het ongeluk controversie heerst over wie de veroorzaker van het ongeluk is. De dashcam houdt dit allemaal vanzelfsprekend in de gaten. De beelden die de dashcam opneemt kunnen later gebruikt worden als getuige materiaal. Dit kan gevolgen hebben voor schadevergoedingen en de uitkeringen van verzekeringsmaatschappijen. Wanneer er een ongeluk gebeurt, is het natuurlijk het belangrijkste dat er geen mensen zijn die letsel oplopen. Maar ook blikschade kan uiteraard erg vervelend zijn. Bovendien kan het herstellen van deze schade veel gaan kosten. Als u niets verkeerd heeft gedaan, zou het dus oneerlijk zijn als u hiervoor zou moeten opdraaien. Een dashcam op uw dashboard zal hiervoor waken en u kunt er dus op rekenen dat u niet ten onrechte hoeft opdraaien voor de kosten die horen bij de schade van een ongeval.

Verzekerd van een rechtvaardige afloop dankzij de dashcam

Een ongeval gebeurt vaak onverwachts en daarom is het de betrokken personen dan ook niet te verwijten als ze niet precies weten wat er is gebeurd. Dit soort dingen gebeuren erg snel en door de schok is het vaak niet goed mogelijk om alert te blijven en mee te maken wat er allemaal gebeurt. Dit is al helemaal het geval als de klap zo groot is dat je buiten bewustzijn raakt. Als u een dashcam op uw dashboard heeft staan zal u zich hier in ieder geval geen zorgen over maken. De dashcam functioneert als een stille getuige die altijd alles in de gaten houdt, ook als u daar niet toe in staat bent. Bovendien kan een dashcam ook de meer kwetsbare verkeersgebruikers in de gaten houden. Een fietser is bijvoorbeeld erg kwetsbaar, zeker in druk verkeer. In drukke steden worden fietsers haast onophoudelijk van de sokken gereden door scooters en automobilisten. Als een fietser eenmaal op de grond ligt, kan deze zich niet meer goed verweren. Soms maken automobilisten er zich na een aanrijding met een fietser erg makkelijk vanaf door snel na de gebeurtenis weer door te rijden, terwijl de fietser niet in orde is. Met een dashcam kunt u ook de zwakkere verkeersgebruikers bijstaan in het geval van een ongeval. U kunt dus niet alleen uzelf maar ook uw medemens helpen met een dashcam. De beelden op de weg worden automatisch opgeslagen zodat u ze altijd bij de hand heeft wanneer het nodig is. Met een dashcam op je dashboard sta je een stuk steviger in je schoenen wanneer er onverwachts iets onaangenaams gebeurt.

Altijd de laatste beelden door middel van loop recording loop recording

Als u eenmaal een dashcam in uw auto heeft geïnstalleerd heeft u er verder geen omkijken meer naar. De dashcam doet alles voor u en neemt alle beelden op van wat zich voordoet op het wegdek voor u. Misschien vraagt u zich nu af hoe het kan dat de beelden altijd worden opgenomen zonder dat u het geheugen hoeft te wissen, want dit is namelijk het geval. De dashcam heeft een geheugenkaart de na een tijdje inderdaad vol raakt, maar daarnaast heeft deze een speciale functie. Wanneer de geheugenkaart vol zit zal hij automatisch beginnen met zichzelf overschrijven. Op deze manier worden de oudste camera opnames dus automatisch vervangen door nieuwe beelden. Zo heeft u dus altijd het meest recente beeldmateriaal bij de hand. En dat terwijl u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Een dashcam die gebruik maakt van loop recording kunt u op eenvoudige wijze aanschaffen via het internet. Hiervoor bestaat een speciale webshop waar u het product met enkele muisklikken kunt bestellen. U hoeft hier zelfs de deur niet voor uit! De bovengenoemde dashcams vindt u bij 123carcam.nl. Bestellen bij deze webwinkel is zeer eenvoudig en biedt bovendien verscheidene voordelen, zoals:

  • Een eigen productvoorraad, waardoor het snel geleverd kan worden
  • Als u voor 4 uur ’s middags besteld bent u ervan verzekerd dat u het product de volgende dag al in huis heeft
  • U heeft een termijn van 14 dagen waarin u het product retour kunt sturen indien het niet bevalt

Met de producten van 123carcam.nl loopt u dus geen onnodige risico’s. U bestelt hier de beste dashcams met loop recording en mocht het product toch niet naar uw wensen zijn, dan krijgt u gegarandeerd uw geld terug als u ze binnen de termijn terugstuurt. Graag tot ziens in de webwinkel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn