Voordat je de juiste carnavalsoutfit hebt gevonden om helemaal in los te gaan moet je natuurlijk voorwerk onderzoek doen. Je kunt niet aankomen in de carnavalskleding van vorig jaar en bovendien hebben al je vrienden al iets uitgezocht. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan, maar waar moet je precies naar zoeken? De zoektocht naar carnavalskleding leidt je vaak langs allerlei bijzondere zaakjes en langs vele guitige winkeltjes. Er zijn meerdere aanbieders van carnavalskleding op de markt:

  • Kostuumzaakjes
  • Carnavalswinkels
  • Fopwinkels
  • Online aanbieders

Natuurlijk zijn er de kostuumzaakjes: winkels waar je eenvoudig een leuke outfit koopt. Wanneer je hier binnenloopt zie je gelijk diverse pakken hangen. Verder worden in deze winkels ook vaak allerlei andere snuisterijen verkocht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan accessoires zoals kleine plastic zwaardjes, hoeden, helmen etc. Ook vind je in deze zaakjes vaak dingen als pruiken of capes. Een pruik kan erg leuk zijn voor een outfit waarbij je iemand echt wilt imiteren. Wanneer je bijvoorbeeld een beroemdheid met knalblond haar na wilt doen dan koop je natuurlijk een heerlijk foute blonde pruik. Ook een cape kan bepaalde carnavalskleding helemaal afmaken. Wanneer je bijvoorbeeld verkleed gaat als vampier of als historisch figuur dan is een cape essentieel. Diverse accessoires zijn ook hartstikke leuk. Bij een vampier gaat het om de hoektanden, maar je kunt bijvoorbeeld ook een drietand bestellen voor je Poseidon kostuum, of een bijl voor de “viking look”. Wanneer je naar kostuumzaakjes gaat vind je vaak dingen die je niet verwachtte te vinden. Veel van het assortiment is erg leuk, maar ook niet precies wat je nodig had. Deze winkels zijn dus erg handig wanneer je even wilt oriënteren. Wanneer je nog geen idee hebt wat je wilt kun je in deze kostuumzaakjes inspiratie opdoen. De keerzijde is echter dat je vaak ook niet precies vind wat je zoekt. Wanneer je op zoek bent naar een specifieke hoed voor bepaalde carnavalskleding of naar een nieuwe broek die past bij het eerde gekochte shirt, dan kan je hier bedrogen uitkomen. Het kan daarom lastig zijn om een volledige outfit hier samen te stellen. Ga voor inspiratie of leuke attributen, maar zoek voor echte carnavalskleding, die goed bij elkaar past, nog even verder.

Carnavalskleding; experts en fopwinkels

Waar haal je dan carnavalskleding? Je kunt beginnen bij de echte carnavalswinkels. Dit zijn vaak zeer specialistische zaakjes die precies hebben wat je zoekt. Hier ga je dan ook heen met een bepaald idee. Stel je voor, je wilt een piratenpak, dan ga je naar een carnavalswinkel en vraag je naar een specifieke set. Vaak kunnen ze je ook enkele andere sets laten zien, maar het meest unieke spul moet dan vaak besteld worden. Wanneer het dan wordt geleverd ben je vaak een paar dagen verder en soms moet je ook uitkijken met garantie. Omdat het product niet standaard in de winkel verkrijgbaar is kan het zo zijn dat ze het niet terugnemen bij ontevredenheid. Je moet bij een carnavalswinkel ook goed kijken naar de openingstijden. Sommige van dit type winkels zijn tijdelijk van aard. Dat wil zeggen dat na enkele weken of maanden ze weer sluiten, om vervolgens een jaar later weer open te gaan. Dit kan leiden tot situaties waarin je een aantal maanden te vroeg bent om je carnavalskleding te kopen, of dat de winkel juist die week de deuren weer voor geruime tijd heeft gesloten. Let hier dus goed op! In conclusie: een carnavalswinkel is perfect voor het moment waarop je precies weet wat je wilt hebben. Je kunt je potentiële aankoop direct aanpassen en je weet zo precies of de carnavalskleding die je op het oog had daadwerkelijk iets voor je is. Naast dit alles kun je ook langs bij de fopwinkels. De fopwinkels zijn een geval apart. Vaak vind je hier rare snuisterijen, dingetjes die ook wel leuk zouden zijn bij je carnavalskleding, maar waar je ook prima zonder kan. Ook hier gaat het om de accessoires, maar deze zijn vaak van een humoristische aard. Heel af en toe kan je echter ook tegen een pareltje aanlopen. Je vindt dan plotseling precies het kostuum dat je zoekt. Ook in een carnavalswinkel of een kostuumzaakje kan dit natuurlijk gebeuren.  Het komt echter meer voor dat je gewoon iets leuks tegen het lijf loopt voor een paar euro. Bijvoorbeeld nepbloed voor de hoektanden van Dracula, kogels voor het geweer van de cowboy, en een ooglapje voor de piraat. Een fopwinkel is dus echt een plek waar je naartoe gaat als je de outfit al hebt. Je weet wat je aan wilt, je hebt het misschien al in huis, en bent nu bezig met de “finishing touches”. Je hebt gezien dat er goede opties zijn om te oriënteren, om specialistische carnavalskleding te bekijken, en om accessoires te kopen. Waar koop je nou dan echt de set die meegaat naar het feest?

Betrouwbare online aanbieders

Die set vind je bij betrouwbare online aanbieders. Hier kun je browsen door het assortiment aan carnavalskleding en kom je terecht bij een kostuum dat je echt graag zou willen hebben. Vervolgens kun je dit makkelijk bestellen en uitproberen. Ben je niet tevreden? Dan stuur je de hele handel terug en bestel je iets anders. Online aanbieders zorgen er bovendien voor dat er heel weinig wachttijden zijn tijdens de feestdagen. Vaak word je bestelling dan al binnen een dag bezorgd, zonder extra kosten. Breng eens een bezoekje aan https://www.kaborij.nl. Op deze website vind je honderden outfits om carnaval dit jaar speciaal te maken. Heel veel plezier!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn