Niet iedereen ontspant op dezelfde manier. Sommige mensen vinden het heerlijk om aan het eind van een lange dag op de bank neer te ploffen en televisie te kijken, terwijl anderen pas helemaal tot rust komen van een bezoekje aan een sauna. Als je er moeite mee hebt om echt goed te ontspannen, kan een dagje naar de sauna een aanrader zijn. In een saunacomplex kom je zowel lichamelijk als geestelijk weer helemaal tot rust en ga je met een heerlijk gevoel naar huis. In een saunacomplex zijn vaak verschillende sauna’s aanwezig en ook zijn er vaak een aantal baden. Dit kunnen zwembaden zijn, maar meestal zijn er ook warme en koude baden waar je van kunt genieten. Je moet zelf een handdoek, badjas en slippers meenemen, of je kunt dit huren bij de receptie. Een rondje in de sauna doe je zonder badjas: je gaat op je handdoek in de sauna. Hierna kun je afkoelen onder de koude douche en eventueel in het koude dompelbad. Daarna kun je nog een stukje zwemmen of lekker opwarmen in een warm bad. Na een saunarondje kun je lekker je badjas weer aandoen en een boek gaan lezen, iets gaan eten of lekker gaan slapen. In een saunacomplex zijn vaak verschillende mogelijkheden om te rusten. In het restaurant zijn vaak verschillende lekkere stoelen en banken te vinden, waar je lekker in je badjas kunt plaatsnemen en eventueel iets kunt bestellen. Het is in de restaurants altijd verplicht om je badjas te dragen, terwijl je op de andere plekken gewoon naakt mag rondlopen. De meeste sauna’s hebben naast een restaurant ook verschillende plekken waar je kunt uitrusten, bijvoorbeeld banken en bedden in een afgesloten ruimte. Ook hier kun je heerlijk in je badjas plaatsnemen en ontspannen.

De mogelijkheden van een badjas

In de sauna is de badjas een van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen. Zonder badjas mag je namelijk geen gebruik maken van het restaurant en vaak is een badjas ook verplicht in de rustruimtes. Dit heeft te maken met hygiëne en sommige gasten vinden het gewoon niet fijn om tijdens het eten naar een naakt lichaam van een ander te kijken. Zelfs op nudistencampings is het om deze redenen verplicht kleding te dragen in de restaurants. Een badjas is daarnaast lekker warm, wat vooral als je in de wintermaanden een bezoekje brengt aan een sauna geen overbodige luxe is. Je kunt een badjas echter ook gebruiken tijdens andere gelegenheden. Een badjas, die ook wel ochtendjas wordt genoemd, is ook heel handig als je in de ochtend uit je bed komt, maar je nog geen zin hebt om je aan te kleden. Een badjas is dan lekker warm en zorgt ervoor dat niet iedereen je pyjama kan zien. Op deze manier zie je er toch nog een beetje netjes uit als je nog niet onder de douche geweest bent. Een badjas kun je ook dragen als je juist net onder de douche vandaan komt en je bijvoorbeeld naar je kledingkast moet lopen. In studentenhuizen bevindt de douche zich bijvoorbeeld niet altijd naast de slaapkamers, waardoor je soms het halve huis door moet van de douche naar je kamer. Als er dan huisgenoten thuis zijn is het fijn dat je iets hebt om je lichaam mee te bedekken. Een badjas is dan de beste oplossing. Daarnaast kun je hem ook als student uitstekend gebruiken als outfit voor themafeestjes.

Badjassen online bestellen

Een badjas kun je krijgen in heel veel verschillende soorten en maten. Er worden bijvoorbeeld badjassen gemaakt voor kleine kinderen. Tijdens logeerpartijtjes en in de weekenden kan een badjas heel handig zijn, omdat het kind dan niet direct in de kleren hoeft maar het ook niet te koud krijgt in de pyjama. Ook voor oudere kinderen worden badjassen gemaakt, wat vooral handig is voor de pubers die het steeds minder fijn vinden om half naakt door het huis te moeten lopen. En voor volwassenen worden natuurlijk badjassen gemaakt. Er zijn verschillende modellen waar je uit kunt kiezen en ook worden er verschillende stoffen gebruikt. De meest gebruikte soort stof is badstof. Deze stof heeft een hoog absorptievermogen en zorgt er daarom voor dat je zelf droog wordt als je de badjas aantrekt en dat de stof niet direct doorweekt is. Daarnaast is deze stof erg zacht en voelt lekker aan op de huid. Je kunt ook voor een fleece exemplaar gaan, maar deze stof neemt minder goed vocht op. Als je de badjas voornamelijk gaat gebruiken om te dragen in de ochtend, kan dit wel een goede keuze zijn. De stof is namelijk wel lekker zacht en warm. Daarnaast worden er nog katoenen badjassen gemaakt, die vooral gebruikt worden als lichte ochtendjas. In de sauna is een dergelijk exemplaar niet geschikt. Op www.hippehanddoeken.nl vind je een uitgebreid aanbod van verschillende soorten badjassen. Je kunt kiezen voor een exemplaar dat is bedoeld voor vrouwen, maar ook worden er badjassen speciaal voor mannen en kinderen gemaakt. Je kunt zelf een stof, kleur en model kiezen dat past bij jouw smaak en je wensen. Je kunt voor een katoenen kimono gaan wanneer je de badjas alleen gaat dragen over je pyjama, maar een badstoffen model met een capuchon of kraag is fijner als je naar de sauna gaat of net uit bad of onder de douche vandaan komt. Kijk op www.hippehanddoeken.nl voor een overzicht van de mogelijkheden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn