Een rondreis door Australië is iets wat je meegemaakt moet hebben. Geen enkel continent is zo avontuurlijk, zo divers en zo wonderschoon als Australië. Een rondreis door Australië is dan ook een avontuur op zich. Backpackers vinden in Australië hun persoonlijke betekenis in het leven. In de wereld van tegenwoordig zijn veel jonge zielen op zoek naar een plekje in de wereld. Ze worden klaargestoomd om een onderdeel te vormen van de consumptiemaatschappij en ze voelen zich niets anders dan een rad in het mechanisme van de maatschappij die hun na 50 jaar trouwe dienst weer net zo hard alleen laat. Dit vooruitzicht boezemt veel jongeren angst in en zorgt bij de oudere mensen voor een gevoel van ontgoocheling. Het is dan ook niet voor niets dat een rondreis in Australië zo populair is bij veel jongeren, jongeren die nog niet klaar zijn om opgenomen te worden in de anonieme maatschappij als een klein onderdeel dat in dienst staat van een onpersoonlijk abstract groter geheel. Een rondreis door Australië zorgt voor een beetje betekenis in een wereld waar men steeds meer bezig is met consumeren, geld verdienen en vooral status verwerven. Een rondreis door Australië is in feite een laatste etappe waarin men volledig vrij kan zijn alvorens er keuzes gemaakt worden die onherroepelijk zijn. Keuzes zoals, trouwen, kinderen, het kopen van een huis, et cetera. Al dit soort zaken staan in schril contrast met het gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid dat je kunt ervaren tijdens een rondreis in Australië. Een rondreis door Australië vindt dan ook vaak plaats als jongeren klaar zijn met hun middelbare school of met hun opleiding. Een rondreis door Australië is vaak bedoeld als een zoektocht naar je eigen zelf. Weten wie je bent en waar je staat, een laatste poging om jezelf een kader te geven waarin je je leven kleur geeft. Wat het motief ook is, je weet in ieder geval zeker dat je leven tijdens je rondreis door Australië genoeg kleur heeft. Kleur in de zin van schitterende azuurblauwe oceanen, parelwitte stranden en natuurlijk de gele outback. Als je ergens een perspectief op het leven kunt vinden dan is het wel tijdens een rondreis door Australië.

Wat kan ik zoal beleven tijdens een rondreis in Australië

Australië is een zeer veelzijdig continent. Je kunt hier dus zoveel zien dat een backpackreis of een rondreis in Australië de beste optie. Op deze manier kun je zoveel mogelijk indrukken op doen. Het is bijvoorbeeld super om van de westkust naar de oostkust te rijden dwars door de outback. De desolate omgeving zal je een nieuwe visie op de werkelijkheid geven. De uitgestrektheid en het feit dat je vaak helemaal alleen bent tijdens dit traject van je rondreis in Australië is ideaal voor je soul search project. Het mooiste is om bijvoorbeeld een tent mee te nemen tijdens je rondreis in Australië, zodat je zonder problemen van de ene kant naar de andere kant van het continent kunt reizen. De tijd die je vervolgens alleen spendeert is ideaal om jezelf goed te leren kennen. Je kunt tijdens de vele uren die je met jezelf doorbrengt helder in kaart brengen wat je met je leven wil doen. En dat allemaal terwijl je geniet van de schitterende natuur. Als je van de westkust naar de oostkust reist, dan moet je natuurlijk ook van die kusten zelf genieten. Schitterende baaien, azuurblauw water, parelwitte stranden, het is een ware lust voor het oog. Het is dan ook puur genieten en de stranden zijn natuurlijk extra comfortabel na een lange reis door de outback. Het is als een oase na een woestijn. Het is dan ook zeer aan te raden om tijdens je rondreis in Australië de wat avontuurlijkere momentjes af te wisselen met comfort. Dat comfort kun je prima vinden in een resort aan de kust. Even lekker echt vakantie vieren na een tijd lang alleen door gebracht te hebben in de wildernis. Even ook weer contact komen met de mensen. Dat is in Australië altijd leuk, want Australiërs zijn zeer vriendelijke open mensen die altijd wel in zijn voor een praatje.

Waar kan ik mijn rondreis in Australië boeken?

Je kunt je rondreis door Australië bij verschillende reisorganisaties boeken. Al deze verschillende reisorganisatie zijn ondergebracht bij de website van rondreizen.net. Hier vind je vervolgens de links naar de reisorganisaties. Dat is handig, want als je een rondreis in Australië wilt boeken, dan kun je via deze site alle rondreizen vinden bij verschillende reisorganisaties zoals:

  • Fox vakanties
  • 333 Travel
  • Riksja Travel
  • Tenzing Travel

Afhankelijk van je eigen wensen kun je bij deze verschillende organisaties verschillende rondreizen boeken. Welke reisorganisatie bij jou past is dus vooral afhankelijk van je eigen wensen en je budget. Rondreizen.net voorziet je in alle algemene informatie en heeft verschillende rondreizen samengebracht. Dus als je niet naar Australië wilt, maar bijvoorbeeld naar Egypte, Denemarken of Tunesië, dan kun je ook die rondreizen gemakkelijk vinden via rondreizen.net. De site is dan ook erg handig voor een totaaloverzicht. Verder kun je deze website ook heel goed gebruiken voor een eerste oriëntatie, want op de website vind je allerlei algemene informatie over het land, de cultuur, het klimaat en het eten. Als je dus nog niet precies weet waar je een rondreis wil maken, dan is het zeer handig om de site te gebruiken om jezelf goed te oriënteren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn