Op dit moment weten we allemaal dat roken niet goed is voor de gezondheid. En u weet waarschijnlijk ook dat het inademen van de rook die van sigaretten afkomt, net zo gevaarlijk kan zijn! Als u zich zorgen maakt over de gevolgen van aanslepende sigarettenrook in uw huis of gewoon niet wilt dat uw huis ruikt als een overvolle asbak, bestaan er talrijke opties voor rooklucht verwijderen zodat u weer gemakkelijker en gezonder kunt ademen.

  • Open de ramen – Een van de gemakkelijkste manieren voor rooklucht verwijderen in uw huis, is door uw ramen te openen en wat frisse lucht binnen te laten. Hoewel dit niet alle rook in uw huis volledig kan verwijderen, zal het zeker helpen. Het is alvast een goed begin bij rooklucht verwijderen, om nog maar te zwijgen van het verwijderen van de schadelijke chemische stoffen in sigarettenrook.
  • Voeg een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse schoonmaakroutine toe om de sterke en unieke geur van sigarettenrook te minimaliseren.
  • Investeer in een luchtreiniger.

Rooklucht verwijderen: omzeil de gevaren van passief roken voor uw dierbaren

Als u rookt, kent u ongetwijfeld de gevaren en risico’s die eraan verbonden zijn voor uw eigen gezondheid. Maar wist u ook dat passief roken even gevaarlijk is? Tweedehands rook is uiterst schadelijk, vooral voor kinderen. Rooklucht verwijderen is dan ook erg belangrijk. De beste manier om uw dierbaren te beschermen, is door te stoppen met roken of buitenshuis te gaan roken. Maar daar gaat dit artikel niet over. Bent u roker, zorg er dan op zijn minst voor dat je een rookvrij huis en een auto hebt. Terwijl mensen die roken niet noodzakelijkerwijs de mensen om hen heen kwaad willen doen, is dit wat ze wel degelijk doen wanneer ze roken binnenshuis of in de auto. Wanneer je een sigaret rookt, gaat de meeste rook niet in je longen, maar in de lucht om je heen waar iedereen in de buurt het kan inademen. Tweedehands rook is de rook die je uitademt plus de “zijstroom” – rook gecreëerd door het verlichte uiteinde van je sigaret. Wanneer vrienden en familie uw tweedehands rook inademen – wat passief roken wordt genoemd – is het niet alleen een minder aangename ervaring voor hen, het kan ook hun gezondheid schaden.Tweedehands rook kan bijdragen aan longkanker, emfyseem en een verscheidenheid aan andere ziekten. Dit komt omdat passief roken bijna 4000 chemische verbindingen bevat, waarvan er veel bekend zijn dat ze deze ziekten veroorzaken, de luchtwegen van een persoon verstoppen en zelfs astma-aanvallen veroorzaken. Vanwege deze effecten is het essentieel dat u ijverig bent in de rooklucht verwijderen in uw huis.

Investeer in een luchtreiniger

Bij rooklucht verwijderen moet u er rekening mee houden dat als u regelmatig uw deuren en ramen opent, de schadelijke sigarettenrook in huis niet helemaal wordt afgevoerd. Als u rookt of iemand met wie u samenwoont een roker is, is het verstandig om een luchtzuiveringsinstallatie te gebruiken die is ontworpen om de geur en de gevolgen van passief roken in uw huis te verminderen. Deze zuiveringssystemen werken door binnenlucht naar binnen te trekken, deze te reinigen en vervolgens terug de ruimte in te circuleren. Wanneer de lucht in de luchtreiniger wordt getrokken, worden de schadelijke deeltjes in tweedehands rook uit de lucht verwijderd. Niet alleen kan een luchtzuiveringsinstallatie de effecten van passief roken in uw gezin tot een minimum beperken, maar het kan ook helpen om de vreselijke geuren te neutraliseren die vaak aanwezig zijn in de huizen van rokers. Een luchtreiniger is dan ook de meest effectieve manier bij rooklucht verwijderen. Bekijk het ruime aanbod aan luchtreinigers van luchtreiniger.nl of bekijk de adviespagina op luchtreiniger.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn