Je ziet het regelmatig in de spoelkeuken van een restaurant: een knijpdouche. Deze is aangesloten op warm of koud water, waardoor servies, glazen en pannen op een efficiënte manier afgewassen kunnen worden. De medewerker drukt de hendel in en spuit het servies in mum van tijd schoon. Dat gaat snel en moeiteloos, omdat het water onder behoorlijke druk staat. Toch heeft een standaard knijpdouche ook een aantal nadelen. Wanneer de kop lang niet wordt gebruikt, blijft daar stilstaand water in achter. Bacteriën krijgen dan de kans om te groeien, zoals de legionella bacterie. Werk jij in een spoelkeuken, of ben jij verantwoordelijk voor de watervoorziening in jouw bedrijf? Kies dan voor een knijpdouche met legionella filter! Dat heeft tal van voordelen:

  • Voorkom gezondheidsproblemen bij het personeel
  • Speciale filters tegen bacteriën
  • Aanzienlijke watersparing

Een knijpdouche van RadaSafeNederland met legionella filter voorkomt gezondheidsproblemen op de werkvloer. Niet alleen in een spoelkeuken, maar in iedere organisatie waar met water wordt gewerkt. Legionella kan op termijn zorgen voor chronische longproblemen; daar wil je niet verantwoordelijk voor zijn. Voorkomen is beter dan genezen! Een goed uitgeruste knijpdouche is voordelig in de aanschaf en zorgt wel voor een optimale bescherming van het personeel. De douchekop beschermt overigens niet alleen tegen legionella, maar ook tegen tal van andere bacteriën die in het water voorkomen. Er zijn speciale filters te koop waarmee je de knijpdouche kunt uitrusten. Wanneer je deze filters regelmatig vervangt, maken bacteriën geen enkele kans. Dat is ideaal wanneer de douche minder vaak gebruikt wordt en je besmetting wilt voorkomen. Uiteraard zijn de douchekoppen ook thuis te installeren, bijvoorbeeld in de eigen douchecabine. Zo weet je zeker dat je bij terugkomst van vakantie altijd veilig kunt douchen. De filters zijn erg duurzaam. In de regel kun je ongeveer 150 keer douchen voor je het moet vervangen. Dat is gemiddeld een half jaar zorgeloos douchen!

Knijpdouche zorgt voor waterbesparing

Het voordeel van een knijpdouche is dat hij veel water bespaart. Het water loopt immers niet weg wanneer dat niet nodig is. Waar je normaal gesproken geneigd bent om de kraan te laten lopen, gebruik je met een knijpdouche alleen het water dat je echt nodig hebt. In een spoelkeuken zorgt dat voor een aanzienlijk lagere waterrekening. Een knijpdouche heeft ook praktische voordelen voor de particulier. Je kunt de douchekop bijvoorbeeld installeren in de tuin, om de planten water te geven of vieze schoenen schoon te spuiten. Je hoeft dan geen grote emmer meer te vullen, maar gebruikt precies de hoeveelheid water die nodig is voor het karwei. Het gaat dus om meer dan alleen het kostenplaatje. Bovendien voorkom je verspilling, door zorgvuldig met je drinkwater om te gaan. Je zult merken dat je een stuk minder verbruikt, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet door hebt. Ben je benieuwd naar het gebruiksgemak van een knijpdouche? Probeer hem dan zelf uit! Op https://radasafe.nl/ lees je meer over de verschillende toepassingen en kun je zelf een exemplaar bestellen. Ben je al in het bezit van een douchekop, dan kun je hier ook terecht voor vervangfilters.

Klantenservice staat voor je klaar

Ben je benieuwd naar de technische specificaties van een bepaald model, of heb je hulp nodig bij de installatie? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van bovenstaand bedrijf. Zij staan je graag te woord en weten precies welke stappen je moet ondernemen om de douche succesvol te monteren. Of het nu gaat om een specifieke douchekop, een waterslang of een filter, zij lossen het voor je op. Surf snel naar de website en neem contact op!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn