Als online bureau zijn wij erop gebrand dat we meer en meer een papierloos kantoor hebben. Daarvoor hebben we ervoor gekozen dat we nog maar één printer hebben, dat we alles in de cloud opslaan en daar onze archieven bewaren en we hebben voor onze hele organisatie ook bepaald dat we overbodig kantoormeubilair hadden. Omdat het hoogwaardig meubilair is, vinden wij wel dat het een tweede leven verdient en het ging hierbij vooral om zonde ladeblokken. Vrijwel niemand heeft die meer nodig in onze organisatie en we weten dat er heel veel organisaties zijn die zitten te springen om ladeblokken van goede kwaliteit en die nog prima aansluiten bij wat zij doen. We hebben er toen voor gekozen om de ladenblokken aan te bieden aan Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting. Hier hebben we eerder zaken mee gedaan en dit is een zeer goed aangeschreven firma met enkel kwalitatief hoogstaande gebruikte kantoormeubelen die geschikt zijn voor diverse sectoren en markten.

De spelregels voor de verkoop van onze ladeblokken aan Albeka

Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting neemt niet zomaar alle meubelen aan. Hier zitten regels aan verbonden, waaraan wij gelukkig goed volden, namelijk:

  • Minimaal 25 stuks van hetzelfde meubelstuk
  • Het meubilair moet van een A-merk zijn
  • Het moet zakelijk meubilair zijn met herleidbare afkomst
  • Albeka verplicht zich niet tot aankoop en koopt enkel aan wanneer zij overtuigd zijn dat het meubilair in hun assortiment past

Met de ladeblokken waarvoor wij Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting hadden benaderd zat dit wel goed. Het ging bij ons om 57 dezelfde ladenblokken van het merk Ahrend die wij slechts drie jaar geleden hadden aangeschaft bij de herinrichting van ons kantoor. Destijds hebben we ervoor gekozen om alles nieuw aan te schaffen en achteraf gezien was dat natuurlijk onzin, want hadden we toen geweten van het gebruikte meubilair dat Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting aanbiedt, dan hadden we toen ook gebruikt meubilair aangeschaft. We konden de factuur van de aanschaf tonen en Albeka was blij met ons aanbod en heeft ons een goede prijs geboden na een grondige waardebepaling. Wij waren blij dat we op deze manier met hen zaken konden doen, want het is enorm veel werk om stuk voor stuk de ladeblokken te verkopen en daarbij zijn de ladeblokken ook nog eens van veel te goede kwaliteit om ze als afval te beschouwen. Dit is voor ons dus de ideale optie geweest.

Eenmaal verkocht regelt Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting alles zelf

Het is heel  prettig te merken dat we bij de verkoop van onze ladeblokken verder volledig ontzorgd zijn door Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting. We hebben eerst de ladeblokken aangeboden via albeka.nl en daarbij aangegeven dat het om ladeblokken ging die zo goed als nieuw waren, die we drie jaar eerder gekocht hadden en waarvoor we nog een factuur konden aantonen, waarmee ook direct duidelijk was wat wij ervoor betaald hebben en om welk type ladeblokken het ging. Het aantal en het merk waren daarbij natuurlijk voor Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting erg interessant. We kregen nog binnen een dag reactie en hebben direct een afspraak gemaakt waarbij iemand is komen kijken bij ons op kantoor naar de kwaliteit van de ladeblokken. Uiteindelijk is de waarde netjes bepaald, is er een bod uitgebracht en daar konden wij ons in vinden. Toen ging alles als vanzelf. De uithuizing van de blokken is gepland en volledig verzorgd door Albeka Kantoor- & Bedrijfsinrichting en hierbij zijn ze uiterst professioneel en netjes te werk gegaan. Eenmaal opgehaald ging ook de afhandeling snel en hadden we binnen een week de betaling al op onze rekening staan. Wij weten zeker dat ons voormalig kantoormeubilair een goede volgende plek zal vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn