Ontstoppingsbedrijf - Riool verstoptEr zijn veel verschillende soorten woningen. Het standaard huis, dat altijd wordt getekend door kinderen, is een vrijstaand huis. Je hebt echter ook twee-onder-een-kaphuizen, rijtjeshuizen, appartementen, flats, studio’s en studentenkamers. Al deze woningen verschillen van elkaar op diverse gebieden. Wat ze echter gemeen hebben, is de voorzieningen die er zijn. In elk huis waar mensen wonen zijn in ieder geval een keuken, toilet en badkamer te vinden. Zonder deze voorzieningen is het niet mogelijk om te koken en jezelf te verzorgen. Vaak worden de voorzieningen in een studentenhuis gedeeld met meerdere mensen, terwijl een studio beschikt over eigen voorzieningen waar maar een persoon gebruik van maakt. Nederland heeft erg goed drinkwater, wat ook wordt gebruikt om bijvoorbeeld te wassen en het toilet door te spoelen. Het water wordt het huis binnen gebracht met leidingen en verlaat het weer via de afvoer naar het riool. In het riool komt al het afvalwater terecht dat door de verschillende huishoudens wordt doorgespoeld. Uiteindelijk wordt dit water gezuiverd om er weer drinkwater van te maken. Omdat er echter van alles door bijvoorbeeld het toilet wordt gespoeld, kan het riool verstopt raken. Dit kan grote problemen opleveren, afhankelijk van de plek waar de verstopping optreedt en de plek waar het water omhoog komt. Vaak zal je het niet direct merken als een afvoer naar het riool verstopt is. Pas als het water niet meer weg wil stromen of het omhoog komt, merk je dat je een probleem hebt. Als de afvoer naar het riool verstopt is moet je zo snel mogelijk proberen om het probleem op te lossen. Dit kan door een professional in te schakelen die je kan helpen met het vinden en oplossen van het probleem.

Wat te doen als je riool verstopt is?

Als je riool verstopt raakt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Men spreekt vaak van een verstopt riool in verschillende situaties. Het komt eigenlijk nooit voor dat het riool zelf verstopt is: het zijn eigenlijk altijd de afvoerbuizen die naar het riool toe lopen om het afvalwater uit de huizen af te voeren. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook een verstopt toilet vaak aangezien voor een verstopt riool. Als je riool verstopt is, is het zaak dat je als eerste gaat kijken waar het probleem zit. Je kunt zelf vaak al een hoop doen om te achterhalen waar de verstopping zich bevindt, in de eerste plaats door te gaan kijken en luisteren waar het water stroomt en stil staat. Je kent zelf je huis goed en daarom kun je de professionals die het probleem komen oplossen goed helpen. Daarnaast doe je er verstandig aan om waardevolle spullen te proberen te redden bij een overstroming. Wanneer de afvoer naar het riool verstopt zit, kan er water omhoog komen door bijvoorbeeld een putje. In appartementencomplexen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat het water omhoog komt in de schuurtjes, waar de kruipruimte vaak nog onder zit. In deze kruipruimtes zijn vaak putjes om bij bijvoorbeeld zware regenval het water af te kunnen voeren. Als de afvoer naar het riool verstopt is kan het water dat door alle huishoudens in het gebouw wordt doorgespoeld, niet meer weg en stroomt de kruipruimte vol water. Het water dat omhoog komt bevat onder andere wat er door het toilet gespoeld wordt. Daarom is het zaak om te proberen zo hygiënisch mogelijk om te gaan met het water en bijvoorbeeld levensmiddelen weg te gooien, die ermee in contact zijn gekomen. Het is van groot belang dat je goed oppast als het riool verstopt is, omdat het echt vies afvalwater is waar je mee te maken hebt.

Een verstopping verhelpen

Als je riool verstopt is kun je het beste zo snel mogelijk een professional inschakelen. Er zijn verschillende bedrijven die je kunt inschakelen als je riool verstopt is. Een voorbeeld is Ontstoppingsbedrijf Twente. Dit bedrijf kun je inschakelen als je riool verstopt is en je hulp nodig hebt met het detecteren of oplossen van het probleem. Je kunt er terecht voor verschillende ontstoppingsdiensten. Zo kun je een afvoer laten ontstoppen, repareren, vervangen of inspecteren en worden deze diensten ook aangeboden als je riool verstopt is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om radiografisch op te sporen waar een riolering precies loopt. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een nieuwe afvoer aan te leggen als je de badkamer aan het verbouwen bent. Daarnaast kan met een camera-inspectie worden gekeken in een riool, wat het probleem is. Er wordt een camera, waarmee ook opnames gemaakt kunnen worden, in het riool gestuurd zodat het exacte probleem kan worden achterhaald. Wanneer het precieze probleem in kaart is gebracht kan worden gekeken naar een oplossing. Met deze precieze manier van onderzoeken is het mogelijk om allerlei soorten problemen aan het licht te krijgen, die op andere manieren niet ontdekt zouden zijn. Je kunt hierbij denken aan:

  • het ingroeien van wortels in het riool of de afvoer
  • breuken en scheuren
  • verzakkingen
  • foutieve aansluitingen

Al deze zaken kunnen flinke problemen opleveren. Ze kunnen er onder andere voor zorgen dat je riool verstopt raakt en dat het water op vervelende plekken omhoog komt. Bij Ontstoppingsbedrijf Twente kun je rekenen op een 24-uurs service, wat betekent dat je altijd kunt bellen als je een probleem hebt. Een overstroming van het rioolwater moet direct worden aangepakt en daarom kun je altijd bellen als je riool verstopt is. Ga snel naar www.ontstoppingsbedrijf.nu voor meer informatie over de aangeboden diensten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn