bongosolar - Solaredge

Bij het aanleggen van zonnepanelen, wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een string omvormer. Kiezen voor een Solaredge optimizer is echter een betere keus. Wat zijn dit nu voor apparaten en wat is het verschil? Om ervoor te zorgen dat de warmte en het licht van de zon omgezet kunnen worden in stroom, worden de verschillende panelen verbonden traditioneel verbonden met een omvormer, die het licht omzet in stroom. Maar dit kan dus ook gedaan worden via de speciale optimizer van Solaredge. Het nadeel van de traditionele omvormers, is dat deze nadelige invloed ondervinden van het slechtst presterende zonnepaneel. Als er maar één in de hele rij wat in de schaduw ligt, dan heeft dit meteen effect op de opwekking van energie door alle zonnepanelen. Bij Solaredge is dat echter niet het geval, hierbij wordt de optimale hoeveelheid stroom uit ieder afzonderlijk paneel gebruikt. Er schuilt dus een andere soort techniek achter, een techniek die het gebruik van deze groene energiebron nog aantrekkelijker kan maken dan het nu al is. Het is dus zeker de moeite waard om deze optie te onderzoeken als je overweegt om jouw energievoorziening op deze manier te vergroenen.

De voordelen van Solaredge

Wat zijn nu de voordelen van het gebruik van het systeem van Solaredge? In de eerste plaats dus het punt wat we hierboven aanhaalden, namelijk het feit dat er geen energie verloren gaat door de negatieve invloed van de zwakste schakel. Maar er zijn meer voordelen. Een groot pluspunt is ook het flexibele design, waardoor de zonnepanelen zo geplaatst kunnen worden dat ze het meeste rendement opleveren. De flexibiliteit zorgt er ook voor dat er langere strings en ongelijke strings mogelijk zijn, waardoor je het dak optimaler kunt benutten. Door al deze zaken is het hele systeem zeer kosteneffectief, de hogere opbrengst zal ervoor zorgen dat je de aanschaf- en installeerkosten van Solaredge binnen een kortere tijd terugverdient dan gebruikelijk. En uiteraard zijn de producten die zij leveren ook allemaal zeer veilig en van een hoge kwaliteit. Het vertrouwen dat de producent in deze artikelen heeft zorgt voor een garantie van maar liefst 25 jaar. Kies je voor Solaredge, dan kies je dus voor:

  • een optimale benutting van de ruimte op je dak door de hoge mate van flexibiliteit
  • een hoge opbrengst, doordat de zwakste schakel geen invloed heeft op het geheel
  • een snelle terugverdientijd, door de hogere opbrengst
  • een systeem dat gegarandeerd veilig is en van een hoge kwaliteit

Kies voor groen

Vind jij een duurzame energievoorziening belangrijk en wil jij graag je steentje bijdragen aan het groener maken van de stroom die we gebruiken? Wil jij je eigen energie opwekken en zo met jouw energieverbruik niet langer het milieu schaden? Dan is Solaredge dus zeker iets om in overweging te nemen als je een eigen dak hebt. Als je overweegt om hiermee aan de slag te gaan, dan moet je zeker contact opnemen met de mensen van BonGo Solar. Zij zijn specialist op het gebied van dergelijke producten en kunnen jou uitstekend adviseren over de mogelijkheden van Solaredge voor jouw specifieke situatie. Doordat zij door het hele land werken, zijn zij bovendien op de hoogte van alle plaatselijke regelingen. Wil jij graag meer hierover weten, neem dan gerust eens contact met hen op. De medewerkers komen graag bij je langs om jouw situatie te bekijken en jou meer te vertellen over wat er allemaal mogelijk is. Voor wie graag zijn eigen groene stroom op wil wekken, is Solaredge aanschaffen via BonGo Solar dus zeker een goede keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn