Toen ik dertien jaar was speelde ik voor het eerst Magic The Gathering. Een aantal vrienden en ik wilden graag een spel spelen dat uitdagend was, maar ook gemakkelijk te leren. We zagen dat we in een winkel in de buurt pakjes met kaarten konden kopen en hadden al eens gelezen over dit spel. We kochten alle vier een deck om mee te beginnen en een aantal pakjes. We spraken van te voren af dat we allemaal met een verschillende kleur zouden spelen, zodat we goed konden leren wat de verschillen tussen de kleuren zijn. Ik koos destijds voor groen en dat is nog steeds mijn favoriete kleur. Bijna elke week ging ik terug naar die winkel om een paar pakjes Magic The Gathering te kopen. Samen maakten we onze eigen decks en speelden we veel tegen elkaar. We vonden het leuk om twee tegen twee te spelen en kwamen vaak op vrijdag avond samen om te spelen. Doordat ik regelmatig pakjes kocht werd mijn verzameling steeds groter en kon ik verschillende goede decks maken. In die tijd was het nog niet gebruikelijk om kaarten online te kopen, dus wisselden we kaarten met elkaar uit. Soms ging ik naar een speciaalzaak om daar losse kaarten te kopen. Ik speelde het spel vele jaren met mijn vrienden en heb het altijd erg leuk gevonden om te spelen. Op de middelbare school merkten we dat andere mensen ook het spel speelden en op die manier begonnen we tegen andere mensen te spelen. Hierna gingen we ook naar toernooien van Magic The Gathering in de buurt en leerden we nieuwe technieken en speelstijlen. Na de middelbare school begon ik steeds minder te spelen en kocht ik geen nieuwe kaarten meer, ik had er geen tijd en geld meer voor.

Magic The Gathering spelen bij Spel en Meer

Mijn neefje vierde een aantal weken geleden zijn verjaardag en wilde graag pakjes met kaarten van Magic The Gathering. Ik vond het leuk om te horen dat hij ook wilde beginnen met spelen. Ik zocht naar een winkel waar ik de kaarten kon kopen en kwam toen spelenmeer tegen. Ik kocht hier een aantal pakjes voor hem en een nieuw deck. Op de website van Spel en Meer las ik dat ze ook vaak speelavonden en toernooien organiseren. Dit zou leuk voor hem zijn, omdat hij zo het spel beter leert spelen en tegen nieuwe mensen kan spelen. Op zijn verjaardag gaf ik hem de Magic The Gathering kaarten en vertelde hem over de speelavonden en toernooien. Het leek hem erg leuk om dit te bezoeken en ik beloofde hem dat ik hem zou meenemen. Het leek mij ook leuk om mensen weer te zien spelen. Ik had nog een oud deck op zolder liggen en dit deck wilde ik meenemen naar de speelavond.   

Een erg gezellige speelavond

Mijn neefje en ik hadden het erg leuk op de speelavond van Spel en Meer. In het begin probeerde ik mijn neefje zo veel mogelijk te helpen met spelen, maar daarna speelde ik ook een paar spelletjes met mijn oude deck. We hadden allebei veel plezier en ik vond het leuk om mijn neefje Magic The Gathering te zien spelen. Ik had achteraf belooft dat ik hem de volgende keer weer meeneem. Als je Magic The Gathering leuk vindt, dan is Spel en Meer een goede winkel

  • Je kan er nieuwe kaarten kopen van het spel
  • Ze organiseren avonden waar je het spel kan leren spelen
  • Vaak organiseren ze ook toernooien waar je tegen ervaren spelers kan spelen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn