Architecten helpen u het project te visualiseren voordat het begint. Ze zien hoeken, ontwerpen en structuren voor aannemers of zelfs de huiseigenaar. Echter, vanwege een groot aantal factoren, kunnen hun prijzen variëren. Gebruik deze kostenhandleiding om alle voordelen van een architect te zien, wat kost een architect, en laat u desnoods helpen of bijstaan door architect Koen Verhees. U kunt vrijblijvend contact opnemen via de pagina koenverhees.eu voor advies en vragen. Om u te helpen, hebben we al wat huiswerk gedaan. Wat kost een architect kan sterk variëren, afhankelijk van de grootte van uw project, wat u wilt dat de architect doet en de tariefstructuur van de individuele architect. Het antwoord aangaande wat kost een architect, zal afhangen van het feit of de architect per uur, de vierkante meter of een percentage van de totale kosten van het project in rekening brengt. Deze tarieven kunnen per locatie verschillen, maar u moet ten minste € 800 tot € 1.000 voorzien om een ​​architect in te huren om blauwdrukken en andere constructiedocumenten te beoordelen en goed te keuren als u de goedkeuring van een architect nodig heeft. Waarom is deze goedkeuring nodig? Het beheer van uw bouwproject wordt beschouwd als een fiduciaire verantwoordelijkheid. Een goede architect zorgt ervoor dat uw aannemer of bouwkundig ingenieur zich houdt aan ontwerpplannen en wijzigingen tot een minimum beperkt. Administratie is meestal 5% van het budget, dus plan € 1.500 voor een project van € 30.000. De meeste architecten die kosten berekenen op basis van een percentage, rekenen 8-15% van de totale kosten van het project, dus u mag € 800 tot € 1.500 rekenen voor elke € 10.000 aan werk dat u wilt doen. Dus, wat kost een architect precies? Over het geheel genomen, is de gemiddelde prijs voor het inhuren van een architect ongeveer € 4.500.

Wat kost een architect en wat doet hij of zij voor deze prijs?

Een goed opgeleide architect stemt een ontwerp af op het individu, rekening houdend met specifieke behoeften en specifieke locaties. Als u zich afvraagt wat kost een architect? Houd er rekening mee dat een architect zich bezighoudt met esthetische kwesties, het manipuleren van verhoudingen, uitlijningen, massa’s, leegten en materialen om aangename resultaten te creëren. Een architect specificeert het gebruik van materialen, afwerkingen en armaturen die het best geschikt zijn om uw doelen te bereiken. Als dit allemaal is gebeurd, legt de architect alle plannen voor aan de bouw- of constructiemanager die vervolgens uw droomhuis bouwt of verbouwt. Een architect jongleert met veel factoren bij het oplossen van een ontwerpprobleem. Om uw vraag wat kost een architect te beantwoorden: terwijl de bezorgdheid van de aannemer gedeeld wordt over het bouwen van het project en het voldoen aan het budget en de planning, integreert een architect een breed scala aan bijkomende oplossingen voor de prijs die u hem of haar betaald, zoals:

  • In de ontwerpfase: een architect creëert een paar alternatieve schema’s voor u om te overwegen.
  • In de bouwfase: observeert en controleert de architect het werk in uitvoering.

Voordelen van een architect

Als u niet zozeer rekening houdt met wat kost een architect, maar eerder denkt aan de voordelen, dan zal uw project wellicht iets meer kosten. Maar het wordt u meteen ook makkelijker gemaakt. In tegenstelling tot een aannemer, is een groot deel van de rol van een architect om u te helpen mogelijke oplossingen te visualiseren. Dit kan worden bereikt door het gebruik van bouwmodellen, 3D-tekeningen, perspectiefaanzichten en door de computer gegenereerde afbeeldingen. Een duidelijke en levendige weergave helpt u te begrijpen hoe een ontwerpoplossing eruit zal zien en hoe u zich daarbij kunt of zult voelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn