Vroeger was het wollen dekbed een van de meest voorkomende exemplaren en als we de verschillende voordelen van dit materiaal op een rijtje zetten, dan is dit ook eigenlijk niet meer dan logisch. De belangrijkste pluspunten zijn:

  • een licht gewicht
  • een hoge isolatiewaarde
  • een uitstekende warmteregulatie

Door al deze punten vinden veel mensen een wollen dekbed echt een uitstekende keus en het is niet voor niks dat we het hebben over lekker onder de wol gaan als we naar bed gaan. Door de goede isolatiewaarde zul je het niet koud krijgen en dat is erg belangrijk, want wie het koud heeft kan immers niet in slaap komen. Wakker liggen vanwege de kou is erg vervelend. Maar ‘s zomers heb je al snel last van het probleem dat je het juist te heet hebt. Wol reguleert de warmte echter heel goed, waardoor je het ook niet snel te heet zult krijgen. Het lichte gewicht zorgt er bovendien voor dat je geen verstikkend gevoel zult krijgen. Sommige mensen vinden het wel prettig als hun dekbedden wat gewicht hebben, maar de meesten geven toch de voorkeur aan een lichter gewicht. Ook wat dat betreft is een wollen dekbed dus een uitstekende keus.

Verschillende soorten van het wollen dekbed

Het is bij de aanschaf belangrijk om je te bedenken dat er verschillende soorten wollen dekbed te krijgen zijn. Natuurlijk bestaan er verschillen wat betreft de afmetingen, voor een eenpersoonsbed heb je immers een heel andere maat nodig dan wanneer je een tweepersoonsbed hebt. En daarnaast zijn er ook verschillen wat betreft dikte en uitvoering. Zo kun je kiezen voor een dunner of dikker enkel exemplaar, maar is ook een 4 seizoenen variant een optie. Je hebt dan meteen voor ieder seizoen een goed dekbed in de kast liggen. Maar er is nog een punt waar je op moet letten en dat is van wat voor soort wol het wollen dekbed gemaakt is. Natuurlijk denkt iedereen nu meteen aan schaapswol, maar er zijn echt nog veel meer mogelijkheden. Uiteraard is lamswol een andere mogelijkheid, maar wist je dat je ook kunt kiezen voor een variant die gemaakt is van kamelenhaar of geitenhaar? Allemaal hebben ze zo hun eigen eigenschappen. Lamswol is bijvoorbeeld erg soepel en zacht, terwijl kamelenhaar weer zorgt voor een heel goede vochtregulatie en thermoregulatie. En wil je een heel licht gewicht gecombineerd met de beste isolatie? Dan is wol van de kasjmier geit een uitstekende keus. Zo valt er dus heel veel te kiezen als je een wollen dekbed wilt kopen.

Diverse varianten bij Beds & Bedding

Nu is het zo dat je in de meeste winkels maar moeilijk aan een wollen dekbed kunt kopen en als ze dit al hebben, dan is deze eigenlijk altijd gemaakt van schaapswol. Waar kun je nu terecht als je dekbedden wilt kopen die bijvoorbeeld van kasjmier of kamelenhaar gemaakt zijn? Dan kun je het beste naar Beds & Bedding gaan. Deze zaak is een echte specialist als het aankomt op dekbedden en toebehoren. Je kunt bij hen terecht voor wollen dekbedden van verschillende diersoorten, maar je vindt bij hen meer dan enkel een ruime keus op het gebied van het wollen dekbed. Als je een donzen dekbed wilt, van ganzendons of eendendons, of juist een die niet van dierlijke materialen gemaakt is maar van een synthetisch materiaal, ook dan kun je uitstekend je slag slaan bij deze zaak. Ook in die varianten kun je uiteraard kiezen voor verschillende afmetingen en voor gewone en 4 seizoenen dekbedden. Zoek je een wollen dekbed of een andere soort, dan zul je bij Beds & Bedding altijd kunnen slagen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn